Logga in på ditt konto

Inget konto? Skapa ett här

Spåra & hantera din order

Ordernr. är 7 siffror. Referensnr. är 9 bokstäver

Har du några frågor?

+46 (0)8-444 54 24
info@dpj.se

Öppettider kundtjänst

Mån - Fre: 09.00 - 15.00
Lunchstängt 12.00 - 13.00

Våra vanligaste frågor & svar

Till Frågor & svar

Skärma av och håll avstånd på kontoret

Vi påminns dagligen om hur viktigt det är att vi håller avstånd, och antalet människor som jobbar hemifrån har därför ökat markant de senaste året. Många arbetsplatser vidtar dock åtgärder som gör det möjligt för deras medarbetare att arbeta på kontoret. Här delar vi med oss av våra bästa tips för hur ni kan hålla avstånd till varandra på kontoret, och skapa trygghet för era medarbetare.

Att jobba hemma passar inte alla människor, arbetsuppgifter och arbetsplatser. Vi är många som börjat längta tillbaka till kontoret och kollegorna efter att ha jobbat ensamma på kammaren under så lång tid. Men det behövs en trygg och säker miljö att komma tillbaka till. Genom att skärma av olika delar av kontoret gör ni det enkelt att hålla avstånd och minskar samtidigt oron bland medarbetarna.

Håll avstånd till kollegorna vid kontorsplatserna

Golvskärmar är redan vanliga inslag på många kontor, då de ofta används för att skärma av öppna arbetsytor och för att sänka ljudnivån i rummet. Genom att kombinera golvskärmar och/eller bordsskärmar, med ökat avstånd mellan skrivborden, kan ni på ett smidigt sätt få ett tryggt avstånd mellan medarbetarna, utan att behöva göra allt för stora förändringar.

Gör lunchrummet till en säker miljö

Lunchrummet ska vara en säker plats där medarbetarna kan äta och fika i lugn och ro. För att skapa trygga avstånd i matsalen kan ni ta bort varannan stol runt matborden och placera en ljudabsorberande skärm på golvet mellan de olika borden. Uppmana även gärna dina medarbetare att äta på olika tider för att undvika trängsel vid mikrovågsugnarna.   

Öka tryggheten i väntrummet

Tidigare hade människor inga större problem med att vänta tillsammans i väntrum på vårdcentralen eller hos tandläkaren, men nu är det viktigt att kunna hålla avstånd. Har ni ett väntrum eller en loungedel där era kunder eller besökare ofta slår sig ner för att invänta ett möte? Då är det viktigt att ni får till säkerheten även där. Genom att dra isär stolarna och placera en skärmvägg mellan varje stol kan ni på ett enkelt sätt öka tryggheten för era besökare.

Ta promenader tillsammans

Det är viktigt att ta pauser under arbetsdagen. Ett trevligt sätt att ta en paus och hämta energi tillsammans kan vara att promenera ihop på ett säkert avstånd. Under promenaden får ni inte bara frisk luft och möjlighet att rensa huvudet, ni får också chansen att umgås på ett tryggt sätt.

Kontakta oss gärna om ni behöver mer inspiration för hur ni kan hålla avstånd till varandra på arbetsplatsen, eller om ni behöver hjälp med att hitta rätt produkter.

meny

Vad våra kunder säger

Ett axplock av våra kunder

Mäklarhuset
TV4
Svenska Kyrkan
Google
Handelsbanken
Carlsberg
Försvarsmakten
Microsoft