Uteservering inspiration – tips för att inreda uteplatsen

Uteserveringens tid är äntligen här, och det är dags att inreda uteplatsen för att skapa en inbjudande utemiljö för alla dina gäster. Här kommer våra bästa tips samlat med ett gäng av våra favoritprodukter för dig att ta inspiration från när du ska välja möbler, inredning och dekoration till din uteplats.

Caféset och matgrupper utomhus

Möbleringen är uteserveringens viktigaste del. Välj bekväma stolar och bord som passar till den yta du har, och försök att inte övermöblera. Låt det finnas utrymme så att det är enkelt att röra sig mellan borden. Det kan även vara en god idé att blanda storlekar på borden så att sällskap i alla former får plats – allt från caféset för två personer till en stor matgrupp där de största sällskapen ryms!

Några av våra favoriter:

  • Cafébord Helo – Ett fällbart bord som är lätt att förvara när det inte används.
  • Matbord Z.T – Ett stort utebord med plats för upp till 8 personer.
  • Utestol I.E – Stapelbar stol som tål att stå ute och är enkel att hålla ren.
  • Utomhusstol Helo – En snygg utestol som passar ihop med alla bord.
  • Caféset B.C – Ett set med två klappstolar och ett fällbart bord i metall.

Caféset B.C och utestol I.E från Scandinavian Selection samt cafébord Helo från House Doctor.

Caféset B.C, cafébord Helo och utestol I.E är alla bra alternativ för att inreda uteserveringen.

Loungemöbler

Gör plats för det avslappnade hänget genom att se till att det finns en rymlig loungegrupp för dem som hellre sitter där än vid ett matbord. Vi tipsar om någon av dessa som är anpassade för att stå utomhus:

Soffgrupp V.S och loungegrupp D.K från Scandinavian Selection.

Soffgrupp V.S och loungegrupp D.K från Scandinavian Selection är smarta val till uteplatsen, då de är modulerbara och kan arrangeras på flera olika sätt.

Inreda uteplats – gröna växter och blommor

Att inreda uteplatsen med gröna växter och blommor ger en gemytlig och ombonad känsla. För att slippa krångligt underhåll och riskera att växterna dör är konstgjorda växter ett bra alternativ, gärna i kombination med snygga krukor som ger ditt uterum en attraktiv look.

Vi rekommenderar:

Konstväxterna P.A och Y.U från Scandinavian Selection.

Med konstväxterna P.A och Y.U ger du uterummet en härlig grönska utan att du behöver komma ihåg att vattna.

Dekoration uteplats

Det är de små detaljerna som gör helheten. Addera trädgårdsdekoration och textil så som dynor och utemattor för att ge ditt uterum den sista touchen. Låt gärna filtar ligga framme för gästerna att vira om sig på kvällen när kylan börjar göra sig påmind.

Kundfavoriter från vårt sortiment:

  • House Doctor Eldstad – Ett stilrent eldfat som blir snygg inredning ute.
  • Utomhusmatta L.T – Stilren utematta tillverkad av återvunna plastflaskor.
  • Krukor A.J – Ett set med två små krukor att ställa på borden och fylla med växter.

Eldstad från House Doctor samt utematta L.T och kruka A.J från Scandinavian Selection.

En eldstad från House Doctor eller utematta L.T och kruka A.J från Scandinavian Selection är utmärkta val för att göra uteserveringen ännu mysigare.

Utomhusbelysning

För att skapa en mysig atmosfär utomhus är belysning viktigt. Det finns många lampor som tål att stå ute samtidigt som de bidrar med det lilla extra. Häng exempelvis upp en ljusslinga eller placera ut uppladdningsbara och portabla lampor på borden.

Några av våra favoriter är:

Bordslampa E.A från Scandinavian Selection, ljusslinga Filan från House Doctor samt portabel lampa Column från Menu.

Bordslampa E.A, ljusslinga Filan och portabel lampa Column är tre lampor som tål utomhusbruk och som skapar en inbjudande stämning.

Spel utomhus

Låt gärna en del av uteplatsen bli en plats för social interaktion, lek och spel där gäster med spring i benen kan mötas i en omgång rundpingis. Det kommer garanterat generera många skratt och en härlig energi!

Vi tipsar om:

  • Pingisbord You & Me – Ett pingisbord som tål utomhusbruk med medföljande racketar och bollar.
  • Fotbollsspel RS2 – Tåligt foosball bord som kan stå ute oavsett väder.

Pingisbord You & Me och fotbollsspel RS2 för utomhusbruk från RS Barcelona.

Både pingisbord You & Me och fotbollsspel RS2 från RS Barcelona kan stå utomhus och ger utemiljön en lekfull känsla.

Har du några frågor eller vill ha fler tips på hur du kan tänka när du ska inreda uteplatsen? Kontakta oss på DPJ Workspace så guidar vi dig!

meny

DPJ – kontorsmöbler för den moderna arbetsplatsen

DPJ levererar kontorsmöbler och inredning till små och stora företag såväl som privatpersoner. Vi levererar professionell kontorsinredning för alla miljöer, alltid med minst 10 års garanti. Här beställer du möbler för kontor med prisgaranti och snabb leverans.

DPJ – kontorsmöbler på nätet

I vår online-butik hittar du ett stort urval av inredning och möbler för kontor. Här finns kontorsmöbler i alla kategorier och något för varje kontor. Beställ en hel uppsättning av nya kontorsstolar, eller köp ett skrivbord till hemmakontoret.

Ergonomiska kontorsmöbler

Bekväma kontorsmöbler som avlastar och främjar en god hälsa är väl investerade pengar. Hos DPJ hittar du ergonomiska möbler för alla ändamål, från justerbara skrivbord till ergonomiska stolar som kan ställas in optimalt för varje användare.

Skrivbord

I vårt breda sortiment av skrivbord hittar du något som passar alla kontor och arbetsrum. Här finns allt från små och enkla fasta skrivbord med T-stativ till höj- och sänkbara skrivbord som uppmuntrar till ergonomiska arbetsplatser. Välj mellan raka skrivbord och platseffektiva hörnskrivbord – här hittar du något för alla lokaler.

Kontorsstolar

De flesta kontorsanställda spenderar många timmar om dagen sittandes i en kontorsstol. Som alla våra kontorsmöbler är våra kontorsstolar därför av hög kvalitet, och i vårt breda utbud hittar du stolar som passar till alla kontor. Här hittar du så klart även ergonomiska kontorsstolar med fokus på en hälsosam arbetsställning.

Ljudabsorbenter

Ljudnivån är en viktig faktor för en god arbetsmiljö, och med ljudabsorbenter av hög kvalitet kan du med hjälp av kontorsinredningen skapa en sundare ljudmiljö och en mer effektiv arbetsplats. Här finns ljudabsorbenter i form av skärmväggar och takabsorbenter, men även ljudabsorberande kontorsmöbler och hela fristående ljudisolerande rum. I vårt breda sortiment hittar du även andra kontorsmöbler och inredning för kontoret. Söker du ett speciellt varumärke, färg eller material? Kontakta oss, så hjälper vi dig personligen.

Läs mer

Vad våra kunder säger

Ett axplock av våra kunder

Mäklarhuset
TV4
Svenska Kyrkan
Google
Handelsbanken
Carlsberg
Försvarsmakten
Microsoft