Skapa en attraktiv & aktiv kontorsmiljö

Det är väldigt viktigt att ha en attraktiv och tilltalande miljö på kontoret. Det ökar trivseln, förbättrar stämningen, och kan även ha positiv inverkan på produktiviteten bland medarbetarna. Ett företag som jobbar med en attraktiv stämning och aktiv kontorsmiljö på arbetsplatsen uppnår ofta bättre arbetsresultat.

5 tips för att inreda och skapa ett attraktivt kontor  

Här har vi samlat våra fem bästa tips som du kan använda för att inreda och skapa ett attraktivt kontor där medarbetarna kommer att trivas!

1. Mycket färg och grön inredning skapar attraktiva kontor

Det finns undersökningar som visar att det inte bara är våra kroppar som påverkas av kontorsmiljön, utan även våra hjärnor. Undersökningar visar också att form och färg är något som påverkar oss positivt. Färgglada väggar och gardiner, samt växter i olika storlekar och former är tips på saker som kan höja stämningen på kontoret.

Vad de olika färgerna bidrar med på kontoret:

  • Rött = stimulerande
  • Blått = lugnande
  • Gult = energigivande 
  • Grönt = avstressande
  • Vitt/beige = avkopplande

2. Minskad ljudnivå på kontor

Det är ofta en utmaning för företag att hålla en bra ljudnivå. Problem med höga ljudnivåer är extra vanligt i stora och öppna kontorslandskap. För att sänka ljudvolymen några nivåer är textilier i form av mattor och gardiner i kombination med ljudabsorbenter ett bra alternativ.

Se våra ljudabsorbenter här eller läs mer i vår artikel om ljudabsorbenter.

3. Bra belysning på kontor

Belysningen på kontor har stor betydelse, då arbetsinsatsen kan påverkas negativt om vi arbetar i fel belysning. Dåligt ljus kan exempelvis leda till huvudvärk och sämre prestationsförmåga. Det är viktigt att belysningen ger ett jämnt och lagom starkt ljus.

Kolla gärna in våra olika typer av belysning och fundera på vad det är som saknas på kontoret? Det kanske räcker med en enkel skrivbordslampa för att förbättra belysningen?

4. Gemensamma ytor för rast och avkoppling

Gemenskap och sammanhållning på kontoret är en viktig faktor för att företaget ska gå framåt. En yta för gemensamma pauser och avkoppling kan därför vara en bra idé för kontoret. Detta skapar fler spontana möten och samtal mellan kollegor.

5. Ergonomi på kontor

Det är viktigt att ta pauser och att sträcka på sig med jämna mellanrum när man har ett stillasittande jobb. De timmar du spenderar framför skärmen ska helst också vara aktiva i någon form, och det är då vi talar om ergonomi på kontor och att omge sig med en ergonomisk arbetsmiljö.

Nedan ger vi förslag på produkter som du kan använda för att skapa en aktiv miljö vid din kontorsplats:

Nedan ger vi förslag på artiklar om produkter som förbättrar din ergonomi på ditt kontor:

Artikel om aktivitetsbaserat kontor

Vill du veta mer om hur du ska tänka för att göra ditt kontor mer aktivitetsbaserat? Då kan du läsa vår artikel om hur du lyckas med ergonomin på ett aktivitetsbaserat kontor.

Lycka till och tveka inte på att kontakta oss om du behöver hjälp eller vägledning i vilka produkter du ska välja. Vi hjälper dig gärna!

meny

DPJ – kontorsmöbler för den moderna arbetsplatsen

DPJ levererar kontorsmöbler och inredning till små och stora företag såväl som privatpersoner. Vi levererar professionell kontorsinredning för alla miljöer, alltid med minst 10 års garanti. Här beställer du möbler för kontor med prisgaranti och snabb leverans.

DPJ – kontorsmöbler på nätet

I vår online-butik hittar du ett stort urval av inredning och möbler för kontor. Här finns kontorsmöbler i alla kategorier och något för varje kontor. Beställ en hel uppsättning av nya kontorsstolar, eller köp ett skrivbord till hemmakontoret.

Ergonomiska kontorsmöbler

Bekväma kontorsmöbler som avlastar och främjar en god hälsa är väl investerade pengar. Hos DPJ hittar du ergonomiska möbler för alla ändamål, från justerbara skrivbord till ergonomiska stolar som kan ställas in optimalt för varje användare.

Skrivbord

I vårt breda sortiment av skrivbord hittar du något som passar alla kontor och arbetsrum. Här finns allt från små och enkla fasta skrivbord med T-stativ till höj- och sänkbara skrivbord som uppmuntrar till ergonomiska arbetsplatser. Välj mellan raka skrivbord och platseffektiva hörnskrivbord – här hittar du något för alla lokaler.

Kontorsstolar

De flesta kontorsanställda spenderar många timmar om dagen sittandes i en kontorsstol. Som alla våra kontorsmöbler är våra kontorsstolar därför av hög kvalitet, och i vårt breda utbud hittar du stolar som passar till alla kontor. Här hittar du så klart även ergonomiska kontorsstolar med fokus på en hälsosam arbetsställning.

Ljudabsorbenter

Ljudnivån är en viktig faktor för en god arbetsmiljö, och med ljudabsorbenter av hög kvalitet kan du med hjälp av kontorsinredningen skapa en sundare ljudmiljö och en mer effektiv arbetsplats. Här finns ljudabsorbenter i form av skärmväggar och takabsorbenter, men även ljudabsorberande kontorsmöbler och hela fristående ljudisolerande rum. I vårt breda sortiment hittar du även andra kontorsmöbler och inredning för kontoret. Söker du ett speciellt varumärke, färg eller material? Kontakta oss, så hjälper vi dig personligen.

Läs mer

Vad våra kunder säger

Ett axplock av våra kunder

Mäklarhuset
TV4
Svenska Kyrkan
Google
Handelsbanken
Carlsberg
Försvarsmakten
Microsoft