Logga in på ditt konto

Inget konto? Skapa ett här

Spåra & hantera din order

Ordernr. är 7 siffror. Referensnr. är 9 bokstäver

Har du några frågor?

+46 (0)8-444 54 24
info@dpj.se

Öppettider kundtjänst

Mån - Fre: 09.00 - 15.00
Lunchstängt 12.00 - 13.00

Våra vanligaste frågor & svar

Till Frågor & svar

Skapa en attraktiv & aktiv kontorsmiljö

Det är väldigt viktigt att ha en attraktiv och tilltalande miljö på kontoret. Det ökar trivseln, förbättrar stämningen, och kan även ha positiv inverkan på produktiviteten bland medarbetarna. Ett företag som jobbar med en attraktiv stämning och aktiv kontorsmiljö på arbetsplatsen uppnår ofta bättre arbetsresultat.

5 tips för att inreda och skapa ett attraktivt kontor  

Här har vi samlat våra fem bästa tips som du kan använda för att inreda och skapa ett attraktivt kontor där medarbetarna kommer att trivas!

1. Mycket färg och grön inredning skapar attraktiva kontor

Det finns undersökningar som visar att det inte bara är våra kroppar som påverkas av kontorsmiljön, utan även våra hjärnor. Undersökningar visar också att form och färg är något som påverkar oss positivt. Färgglada väggar och gardiner, samt växter i olika storlekar och former är tips på saker som kan höja stämningen på kontoret.

Vad de olika färgerna bidrar med på kontoret:

  • Rött = stimulerande
  • Blått = lugnande
  • Gult = energigivande 
  • Grönt = avstressande
  • Vitt/beige = avkopplande

2. Minskad ljudnivå på kontor

Det är ofta en utmaning för företag att hålla en bra ljudnivå. Problem med höga ljudnivåer är extra vanligt i stora och öppna kontorslandskap. För att sänka ljudvolymen några nivåer är textilier i form av mattor och gardiner i kombination med ljudabsorbenter ett bra alternativ.

Se våra ljudabsorbenter här eller läs mer i vår artikel om ljudabsorbenter.

3. Bra belysning på kontor

Belysningen på kontor har stor betydelse, då arbetsinsatsen kan påverkas negativt om vi arbetar i fel belysning. Dåligt ljus kan exempelvis leda till huvudvärk och sämre prestationsförmåga. Det är viktigt att belysningen ger ett jämnt och lagom starkt ljus.

Kolla gärna in våra olika typer av belysning och fundera på vad det är som saknas på kontoret? Det kanske räcker med en enkel skrivbordslampa för att förbättra belysningen?

4. Gemensamma ytor för rast och avkoppling

Gemenskap och sammanhållning på kontoret är en viktig faktor för att företaget ska gå framåt. En yta för gemensamma pauser och avkoppling kan därför vara en bra idé för kontoret. Detta skapar fler spontana möten och samtal mellan kollegor.

5. Ergonomi på kontor

Det är viktigt att ta pauser och att sträcka på sig med jämna mellanrum när man har ett stillasittande jobb. De timmar du spenderar framför skärmen ska helst också vara aktiva i någon form, och det är då vi talar om ergonomi på kontor och att omge sig med en ergonomisk arbetsmiljö.

Nedan ger vi förslag på produkter som du kan använda för att skapa en aktiv miljö vid din kontorsplats:

Nedan ger vi förslag på artiklar om produkter som förbättrar din ergonomi på ditt kontor:

Artikel om aktivitetsbaserat kontor

Vill du veta mer om hur du ska tänka för att göra ditt kontor mer aktivitetsbaserat? Då kan du läsa vår artikel om hur du lyckas med ergonomin på ett aktivitetsbaserat kontor.

Lycka till och tveka inte på att kontakta oss om du behöver hjälp eller vägledning i vilka produkter du ska välja. Vi hjälper dig gärna!

meny

Vad våra kunder säger

Ett axplock av våra kunder

Mäklarhuset
TV4
Svenska Kyrkan
Google
Handelsbanken
Carlsberg
Försvarsmakten
Microsoft