Välj en balanspall / sadelstol för bästa ergonomi

Sitter du mycket i ditt arbete? Då kan det vara en bra idé att använda aktiva stolar, som exempelvis en balanspall eller sadelstol, som komplement till din traditionella kontorsstolAllt fler arbetsplatser väljer att byta till eller komplettera med aktiva stolar, eftersom de kommer med många hälsofördelar.

Fördelar med ett aktivt sittande

Aktivt sittande har många fördelar och att växla mellan en traditionell kontorsstol och en aktiv stol innebär små förändringar som gör stor skillnad.

  • Bättre hållning.
  • Bålmuskulaturen tränas.
  • Blodcirkulationen ökar.
  • Kroppens muskler aktiveras i en naturlig rörelse.

Tänk på att kroppen behöver vänja sig vid den aktiva stolen – därför bör du bara använda den någon timme om dagen till en början. Det är inte konstigt om du upplever träningsvärk efter de första gångerna i stolen.

Olika typer av aktiva stolar

Här går vi igenom några olika typer av stolar som du finner i vårt sortiment. Vill du hoppa direkt till vårt utbud kan du se våra aktiva stolar här. Vi har ett stort sortiment av stolar och pallar för dig som eftersträvar ett mer varierat sittande.

Balansstol/balanspall

Våra balansstolar och balanspallar är ergonomiska och tränar kroppen när du sitter på dem. Detta sker eftersom stolarna har en inbyggd obalans som håller igång kroppen utan att du tänker på det. Kolla till exempel in vår populära balanspall Triangel Easy.

Sadelstol

Våra sadelstolar är skonsamma mot rygg och axlar. Din rygg hålls i en naturlig position och hindras från att sjunka ihop, eftersom du sitter i ”ryttarställning”. Kolla gärna in någon av våra storsäljare, som exempelvis denna sadelstol från Håg eller balansstolen Back App.

Pilatesstol

Våra pilatesstolar har en liten pilatesboll inbyggd i sitsen, vilket ger en obalans som tränar kroppen medan du sitter. Pilatesstolen Air Seat är en riktig storsäljare i vårt sortiment.

Pilatesboll som stol

Allt fler väljer att sitta på en pilatesboll vid skrivbordet i stället för en kontorsstol. I vårt sortiment hittar du ergonomiska pilatesbollar, som hjälper kroppen att sitta i en mer upprätt och aktiv position. Se exempelvis vår storsäljare Office Ballz som finns i flera färgkombinationer.

Har du frågor eller kanske behöver du hjälp med att hitta den rätta stolen för dig? Tveka inte på att kontakta oss, vi hjälper dig gärna!

meny

Vad våra kunder säger

Ett axplock av våra kunder

Mäklarhuset
TV4
Svenska Kyrkan
Google
Handelsbanken
Carlsberg
Försvarsmakten
Microsoft